DE VERTREKHAL – COACHING, COUNSELING EN BEGELEIDING

Wij bieden totaal begeleiding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of voor hen die niet in het huidige schoolsysteem passen.

Niet iedereen lukt(e) het om in de schoolbanken te zitten of hun school af te maken. Het huidige systeem is ook verouderd en gaat uit van one size fits all. Echter we zijn divers en wat als je zo uniek bent dat bestaande modellen je alleen maar frustreren? Sommigen mensen passen gewoon niet in het schoolsysteem door uiteenlopende redenen en dat leidt tot frustratie, desinteresse en gedesillusioneerd zijn. We spreken over hoog opgeleiden en laag opgeleiden en wie dat bedacht heeft kraamt de grootste onzin uit en doet geen recht aan een groot deel van de maatschappij. Je heb denk IQ en manuele IQ en er is een groep mensen die bijzonder intelligent zijn in de DOE economie. ; Misschien ben je een laatbloeier, of heb je te maken met prestatiedruk, is je energieniveau dermate hoog dat je kan niet stil zitten. Met andere woorden je bent anders, je heb gewoon een kans nodig en dat kunnen wij bieden.

Doordat je niet in het schoolsysteem past word er snel een stempel afgegeven – “uitvaller waar niets mee te beginnen is”. Dit soort uitspraken heeft tot gevolg dat jongeren met name op straat hangen, langdurig gamen, depressies krijgen, zich onbegrepen voelen,  verslavingen ontwikkelen, onrust in de thuissituatie ervarenen; zo kan je nog een hele waslijst bedenken. Zoals gezegd niemand schijnt te snappen dat je gewoon anders bent.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de hersenen van de huidige generatie anders gewired zijn door de geautomatiseerd maatschappij en social media. Hun behoeftes, concentratie spanne, communicatie en informatie verwerking verloopt anders dan bij eerdere generaties. Ergo je bent gewoon anders en de route naar een carrière moet anders worden ingevuld.

Wij van De Vertrekhal geloven in jou, je uniekheid, je vermogen en capaciteit; een bron van energie die moet worden aangeboord en ingezet moet worden. Wij geloven dat je niet als eenheidsworst in het keurslijf van het schoolsysteem past, dat je wéldegelijk veel talenten hebt, en daarbij jij ook een hoopvolle toekomst kan hebben, het recht hebt om succesvol te zijn met een leuke job. Als er maar naar je geluisterd wordt toch?

Wij richten ons niet alleen op schoolverlater, maar ook op de mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en gevoel hebben dat ze hun doel missen of doelloos zijn. Er is een grote groep die afhankelijke is van het systeem zoals een uitkering en het is ze nog niet gelukt om die omslag te maken die ze in hun leven willen maken. Systemen hoe goed ook bedoeld, conditioneren je zodat je gewenst sociaal verdrag toont. Wij zetten in op het denken hoe jij de wereld ziet en hoe je onmogelijkheden kan ombuigen naar mogelijkheden. I.p.v. dat het systeem jou stuurt, jij weer zelfstandig wordt en systemen voor je laat werken.

Mensen die een andere weg in willen slaan krijgen in De Vertrekhal een kans, niet geschoten is altijd mis.

Tijd om controle te nemen over jouw leven en jezelf! Pak de kans! Wij helpen je om anders in het leven te gaan staan om een vicieuze cirkel te doorbreken en iets nieuws uit te proberen. Uit je comfort zone stappen en iets nieuws over jezelf te ontdekken. Het wel bekende Ahaa moment.

De Vertrekhal is er voor diegene die zeggen “IK WIL” aan het werk! Ik heb talenten en kan ook nog eens goed met mijn handen werken, ik wil ook een hoopvolle  en succesvolle toekomst in mijn leven. Wat de huidige obstakels zijn – psychosociaal, relationeel, financieel – we willen je helpen om alles weer op de rit te krijgen.  Ongeacht je leeftijd, DE VERTREKHAL wil je hierbij helpen. Wij hebben een uniek concept ontwikkeld waarin we uitgaan van samenwerking.

Wij bieden je totaal begeleiding en er is genoeg aanbod voor jou om succesvol aan het werk te kunnen.  

Je wordt door ons team intensief ondersteund vanaf het begin van het traject  en samen scheppen we de randvoorwaardelijkheden totdat jij een goede bedrijfsvoering over je eigen leven hebt. Je mag van ons verwachten dat we je uitdagen, samen gaan tot het uiterste, radicale omslag, we zetten in op je denken en jouw visie op wereld, je eigenwaarde en geloof in kansen, je intrinsiek weten te motiveren, discipline en ethiek bij brengen. Net als een topsporter er volledig voor gaat, zo ook jij en wij. Aan het einde van het traject ben je de beste versie van jezelf geworden.

Je moet je leven ook zien als een Bedrijf, een BV en jij bent de directeur van die BV en om het bedrijf goed te laten lopen heb je mankracht en diensten nodig. Maar je kunt dat bedrijf niet alleen runnen want dan is het een ongezonde BV die nooit goed zal functioneren. De Vertrekhal biedt kansen om je BV goed te laten functioneren.

Heb je interesse? Hou ons in de gaten of meld je hier aan.

Wil je meer weten wat de coaching inhoud binnen De Vertrekhal kijk dan ook gerust op www.triplec-coaching.nl

Informatie bronnen – Hersenen Anders gevormd : https://www.bath.ac.uk/announcements/brains-of-young-people-with-severe-behavioural-problems-wired-differently/ & https://www.nature.com/articles/s41467-018-03126-