Ben je langere tijd ziek, maar is je loon (geheel of gedeeltelijk) doorbetaald? Dan zal je op een gegeven moment terugkeren in je oude baan bij je oude werkgever, tenzij je dat niet meer kan door bijvoorbeeld de ziekte of de aandoening die je hebt. Stel dat dit bij jou het geval is dan zal je werkgever in overleg re-integratie regelen.

Re-integratie tweede spoor

Het 2e spoor staat bij ons volledig in het teken van een nieuwe baan zoeken, in nauwe samenwerking met de werknemer. Een goede voorbereiding zorgt voor sterk werk. Daarom nemen we ook goed de tijd voor een intake gesprek met zowel de werkgever als de werknemer. Tijdens het intake gesprek zetten we op een rijtje hoe we voor alle partijen het optimale resultaat kunnen bereiken. Uiteraard wordt je volledig op de hoogte gehouden door middel van rapportages. Ook zijn we ten alle tijden bereikbaar voor vragen of overleg. Zo houden we een fijne communicatie in stand en komen we tot de beste resultaten.

Reintegratie-3e-spoor-scaled

Re-integratie derde spoor

Het kan een pittige uitdaging zijn om een medewerker die lang niet gewerkt heeft weer klaar te stomen voor een nieuwe job. Bij Triple C gaan we die uitdaging graag voor je aan!

Aangezien de re-integratiekandidaat in dit stadium al aardig lang aan het re-integreren is kunnen we ons goed voorstellen dat jij de werknemer weer aan het werk wilt zien. In het 3e spoor nemen wij de re-integratiebegeleiding compleet over, inclusief alle bijbehorende verplichtingen.

Door met een kritisch oog te kijken en sterke accenten te leggen op zaken uit het 2e spoor maken wij het voor de werknemer mogelijk om zich op meerdere vlakken te verbeteren. Maar het belangrijkste is nog dat je hiermee het proces een impuls geeft en de kans op een nieuwe baan voor jouw medewerker weer aanzienlijk vergroot! Bovendien besparen we je zo aardig wat tijd en kosten.

Coaching in on the job/jobcoaching

 

Onderschat nooit de kracht van een coach. Uit onze ervaring is namelijk gebleken dat jobcoaching voor alle partijen een toegevoegde waarde heeft.

Bij jobcoaching kijken wij extra goed naar specifieke veranderingen die doorgevoerd moeten worden om een werknemer goed te laten functioneren.

In samenwerking met jouw bedrijf starten we eerst met het maken van een concreet plan. Hiermee kijken we welke hulpmiddelen we kunnen toepassen zodat er met plezier kan blijven worden gewerkt. Uiteindelijk resulteert het traject vaak in een verhoogde productiviteit, verminderde uitval en een aanzienlijk grotere kans op een duurzaam dienstverband. Bovendien bespaart dit je natuurlijk de tijd die nodig is om een werknemer zelf te begeleiden.

FAQ